WoondomeEen plek voor jezelf onder de mensen

Alle gemakken van je eigen woning en tóch onderdeel zijn van een groter geheel. Een plek voor jezelf, waar je de reuring op kunt zoeken als jij daar zin in hebt, maar óók de deur achter je dicht trekken voor even helemaal niets.

Locatie & omgeving

De appartementen worden gebouwd op de plek waar eerder een deel van de  woonboulevard van Almere-Buiten gevestigd was. Hoewel het thema wonen dus al langer een rol speelt op deze locatie, zijn er nog een hoop stappen te nemen om deze plek echt leefbaar te maken. In het ontwerp van het gebouw wordt daarom rekening gehouden met de wensen en behoeften van de nieuwe bewoners. Van failliete woonwinkel naar fijne woonplaats.

WoonDôme ligt op een uniek plek in Almere Buiten, met winkels en treinstation op loopafstand.

Singles & stellen
Huurders & kopers
Starters & doorstromers

Ontwerp & appartementen

Na de sloop van de voormalige woonwinkel zal een appartementencomplex worden gebouwd  met ruim 200 woningen. Deze woningen zijn variabel in grootte: van studio’s met een grootte van ongeveer 40 m2 tot een 4-kamerappartement van ruim 100 m2. De woningen zijn daarmee geschikt voor een uiteenlopende groep bewoners.

Meld je hier aan om op de hoogte te blijven.

Nieuwsbrief oktober 2022

Een korte update van de huidige stand van zaken lees je hier.

Nieuwsbrief juni 2022

Een korte update van de huidige stand van zaken lees je hier.

Informatieavond WoonDôme

Dinsdag 22 maart 2022 organiseerden we een informatieavond in de huidige WoonDôme om het ontwerp van ons plan te presenteren. Hier vind je het verslag van deze avond.

Presentatie ontwerp WoonDôme

Dinsdag 22 maart 2022 was er een bijeenkomst in de huidige WoonDôme om het ontwerp van ons plan te presenteren. Almere Deze Week schreef er een leuk artikel over.

Presentatie plannen WoonDôme

22 maart 2022 organiseren wij een bijeenkomst in de huidige WoonDôme om het ontwerp van ons plan te presenteren. Lees hier hoe u zich hiervoor kunt aanmelden.

Waar staan we met de WoonDôme

Achter de schermen zijn we druk bezig geweest met onze plannen voor de WoonDôme. Ben je benieuwd naar wat we allemaal gedaan hebben, lees dan hier verder.

Meedenksessie parkeerterrein

Bij de herontwikkeling van de WoonDôme vinden we het belangrijk om omwonenden en potentiële bewoners bij de plannen te betrekken. In februari 2021 vond daarom een online informatiebijeenkomst plaats. Een aantal van de aanwezigen gaf aan graag mee te denken over de herinrichting van het parkeerterrein achter de WoonDôme. Naast de 115 parkeerplaatsen die er gaan komen, is er ruimte om bij de herinrichting o.a. iets te doen met de beplanting, verharding, waterberging, biodiversiteit en beleving.

Op 1 februari 2022 gingen we in gesprek over de wensen en ideeën die er zijn voor het parkeerterrein. Het was een succesvolle bijeenkomst met waardevolle suggesties. Met deze inbreng wordt een eerste schetsontwerp voor het parkeerterrein gemaakt. Deze wordt eind februari gepresenteerd. We zijn benieuwd naar het resultaat! Ook zullen we in maart de nieuwe plannen voor de WoonDôme presenteren, dus houd deze website goed in de gaten.

Hier kunt u het verslag lezen.

Participatie

Omdat de herontwikkeling van de nieuwe WoonDôme een dusdanige invloed heeft op de omgeving, is het belangrijk om direct belanghebbenden (denk hierbij aan omwonenden en potentiële kopers) op een goede manier te betrekken bij de totstandkoming van het schetsontwerp. Daarom hebben we op 17 februari 2021 een online bijeenkomst georganiseerd voor omwonenden en buurtbewoners. Het verslag van deze bijeenkomst vind je hieronder.

SIR_Gespreksverslag_Participatiebijeenkomst_150721

Dit is een prognose. Aan deze planning kunnen geen rechten worden ontleend.

Nader te bepalen
Start verkoop
Nader te bepalen
Sloop voormalige woonwinkel
Nader te bepalen
Start bouw nieuwe Woondome
Nader te bepalen
Oplevering appartementen