Veelgestelde vragen

FAQ

Wat zijn/worden de VON- en huurprijzen?
De prijzen zijn op dit moment nog niet bekend. Naar verwachting zullen de prijzen vlak voordat de verkoop start bekend worden en dit is rond de zomer/najaar 2022.

Is er een verkoopbrochure beschikbaar die ik kan meenemen?
Op dit moment is er nog geen verkoopbrochure beschikbaar. Deze is bij de start verkoop beschikbaar. Naar verwachting zal de start verkoop na de zomer/najaar 2022 plaats vinden en bij de start verkoop is dan de verkoopinformatie beschikbaar.

Waar kan ik meer informatie vinden over het project?
De website www.woondome.info wordt vanaf april  aangepast naar een voorloop verkoopwebsite. We zijn druk bezig met het bouwen van de uitgebreide verkoopwebsite. Deze zal naar verwachting rond de zomer/najaar 2022 gereed zijn.

Wanneer begint de bouw?
Naar verwachting kunnen we begin 2023 beginnen met de sloop van de huidige WoonDôme. Als dit klaar is, kunnen we met de bouw beginnen. Een en ander is afhankelijk van het verkrijgen van een onherroepelijke omgevingsvergunning.

Wanneer is de oplevering?
De oplevering is afhankelijk van meerdere factoren, waaronder start bouw en de voorgang van de bouw. Op dit moment is nog niet te zeggen wanneer de woningen precies opgeleverd zullen worden, maar dit zal in het jaar 2026 en 2027 zijn.

Ik vind het project niets, hoe kan ik bezwaar maken?
Wanneer de aanvraag omgevingsvergunning wordt ingediend, is er zes weken tijd om een zienswijze op de omgevingsvergunning bij de gemeente in te dienen. De gemeente publiceert alle aanvragen in de krant en op hun website. Op deze manier kun je in de gaten houden of de omgevingsvergunning al is ingediend.

Hoe kan ik mij aanmelden voor een huurwoning?
Op dit moment is het nog niet bekend wie de verhuurder gaat worden en hoe je je kunt aanmelden voor een huurwoning. Het heeft geen zin om je meerdere malen via de website aan te melden. Als je geïnteresseerd bent, kun je je via onze website www.woondome.info aanmelden. Houd de website www.woondome.info in de gaten voor meer informatie.

Hoe kan ik mij aanmelden voor een koopwoning?
Als je geïnteresseerd bent in een koopwoning, kun je je via onze website www.woondome.info aanmelden. Het heeft geen zin om je meerdere malen via de website aan te melden. Als de makelaar bekend is, zullen wij je verder informeren over de aanmeldingsprocedure. Houd de website www.woondome.info in de gaten voor meer informatie.

Hoe kan ik op de hoogte blijven van de ontwikkelingen?
Je kunt je vrijblijvend inschrijven voor de nieuwsbrief om automatisch op de hoogte te blijven via www.woondome.info.

Heeft elk appartement een eigen buitenruimte?
Niet alle woningen hebben een eigen buitenruimte. Dit zijn bijvoorbeeld de studio’s. De overige woningen hebben wel een buitenruimte.

Worden de woningen opgeleverd met keuken?
De woningen worden opgeleverd zonder keuken. Wel worden er aansluitingen opgenomen voor de keukeninstallaties. Tijdens de kopersgesprekken wordt dit met je doorgesproken. De keuken kan worden geplaatst na oplevering van de woning.

Worden de woningen opgeleverd met een badkamer?
De woningen worden opgeleverd met vloerverwarming, met sanitair en tegels. Er worden aansluitingen opgenomen voor wastafel en douche en eventueel een toilet. Aanpassing van de badkamer kan tijdens de kopersgesprekken worden besproken.

Hoe worden de wanden van de woning afgewerkt?
De wanden van de woonkamer/ keuken, slaapkamers en hal worden behangklaar afgewerkt.

Hoe zit het met meer- en minderwerk?
Dat wordt op een later moment bepaald en is bekend wanneer wij zullen starten met de verkoop van de appartementen.

Heeft de woning een eigen berging voor opslag voor bijvoorbeeld fietsen?
Op de begane grond van het gebouw zijn twee gemeenschappelijke fietsenstallingen waar je je fiets kwijt kunt. Afhankelijk van de grootte van het appartement zijn er minimaal twee fietsplekken beschikbaar. Er is geen eigen berging onderin of in de nabijheid van het gebouw.

Is er een plek waar ik mijn scooter of scootmobiel kan parkeren en deze elektrisch kan opladen?
Er komt een aparte berging voor scooters of scootmobiels in het gebouw. In de gemeenschappelijke fietsenstalling onderzoeken wij de mogelijkheid voor het opladen van elektrische fietsen nog.

Hoe is het parkeren geregeld?
In de parkeerkelder komen 98 parkeerplaatsen. Deze parkeerplaatsen worden toegewezen aan koopwoningen in de WoonDôme. Er komen op het achtergelegen parkeerterrein 115 parkeerplaatsen waarvan 78 bestemd zijn voor bewoners van de WoonDôme. Bewoners ontvangen hiervoor een parkeervergunning van de gemeente Almere. De kosten van deze parkeervergunning zijn rond de € 157,- per jaar. Bezoekers kunnen betaald parkeren op dit parkeerterrein.

Komen er laadplekken voor mijn auto?
Op het achtergelegen parkeerterrein komen laadplekken en in de parkeerkelder komen mogelijk aansluitpunten voor laadplekken.

Wordt mijn woning gasloos gebouwd?
Ja, de woning wordt gasloos gebouwd. Via bodemwarmte en collectieve warmtepompen worden de woningen verwarmd en voorzien van warm water. In elke woning komt een afleverset voor het voorzien van warmte en warmwater. De woningen worden voorzien van vloerverwarming.

Hoe worden de woningen verwarmd?
Het gebouw en de appartementen worden uitgerust met een duurzaam klimaatsysteem. Het systeem bestaat uit een warmtepomp via bodemwarmte. Dit systeem voedt de vloerverwarming in het appartement. Ook hiermee wordt warm water geregeld voor onder andere douchen.

Hoe hoog worden de servicekosten die ik per maand moet betalen?
De hoogte van de servicekosten is op dit moment nog niet bekend en worden voor de start verkoop ingeschat. Over het algemeen liggen deze rond de € 2,- per m2 naar de grootte van het appartement.

Moet ik nog rekening houden met extra kosten die ik moet betalen als ik een woning koop?
Bij het kopen van een nieuwbouwwoning houd je altijd rekening met extra kosten. Zo maak je bijvoorbeeld kosten bij het sluiten van een hypotheek (advieskosten en notariskosten) en betaal je rente over de bouwtermijnen. Ook zijn er kosten voor het inrichten en afwerken van de woning. Advies hierover kun je opvragen bij een deskundige.

Wat zijn de maandelijkse vaste lasten waar ik rekening mee moet houden?
Naast de huurprijs of maandelijkse hypotheeklast en servicekosten moet je rekening houden met een aantal andere vaste lasten. Je betaald bijvoorbeeld kosten voor een parkeervergunning. Daarnaast zijn er individuele kosten voor energie, water en dergelijke. Verder betaal je belastingen als waterschapsbelasting en afvalstoffenheffing. Daarnaast kosten voor een inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering. Voor een indicatie van deze kosten verwijzen we naar een verzekeringsadviseur.

Wanneer ga ik de hypotheeklasten betalen als ik een appartement koop?
Na het tekenen van de koop-/aannemingsovereenkomst en voordat de bouw start, word je eigenaar van het appartement door het tekenen van de akte bij de notaris. Wanneer je bij de notaris bent geweest, ben je eigenaar van het (nog te bouwen) appartement. Vanaf dat moment gaat ook de hypotheek lopen. De eerste kosten om eigenaar te worden van het (nog te bouwen) appartement worden bij de notaris betaald en het resterende hypotheekbedrag wordt in een bouwdepot gestort. Uit dit bouwdepot worden gedurende de bouw de overige bouwtermijnen betaald. Bij een nieuwbouwwoning nemen de maandlasten geleidelijk toe omdat over het bouwdepot meestal een rentepercentage wordt vergoed. Dit rentepercentage is meestal gelijk aan de hypotheekrente die betaald wordt. Het bedrag in het bouwdepot neemt gedurende de bouw af doordat bouwtermijnen betaald worden. Hierdoor wordt het rentebedrag dat wordt vergoed op het bouwdepot lager, terwijl de aflossing en hypotheekrente gelijk blijven. Wij adviseren je om je uitgebreid te laten informeren door een erkend hypotheekadviseur.

Wanneer ga ik huur betalen wanneer ik een appartement huur?
Je gaat de huurprijs voor een appartement betalen op het moment dat je de sleutel van je huurwoning ontvangt. Dit zal na de oplevering van de huurappartementen zijn. Wij verwachten dat de oplevering in het jaar 2026 en 2027 zal zijn.